Puskiessani rattaita selkä hiessä tuolla pakkasessa tunsin, kuinka vanhat löperöt villasukkani alkoivat valua ja myttäntyivät jalan alle. Bussissa piti ottaa kenkiä jalasta, että sain sukkia kiskottua ylemmäs. Siitä sisuuntuneena väänsin uudet sukat valmiiksi. Nää on hyvät, parhaat sukat mitä mulla on ikinä ollut. Ekat omatekemät, itselleni siis. Ja just tismalleen oman jalan kokoiset. Ah.
36729.jpg

Äidille kelpasi se sini-vihreä-violetti setti, ilahtui siitä kovasti. Ja minua ilahdutti hänen ilahtumisensa.

Käsityölehtikin tuli tänään. Minusta siinä ei ollut järin paljon ihmeellistä. Ommeltavista vaatteista tweed-hame ja -housut olivat kivoimmat. Neuleista mieleen jäi kutkuttelemaan yksi niistä "Täydellisistä" neuleista, tosin värit vaihtaisin persikasta ja valkoisesta johonkin ihan muuhun. Woolin nykyisestä värikartasta ei kyllä sitä jotain ihan muuta löydy ainakaan näin ensivilkaisulla. Ponchoista minusta kivoin oli kaarrokemallinen - sopisi hyvin tällaiselle tumpelolle, jolle saumat ovat kauhistus ja hihojen ajatteleminen aiheuttaa huimausta. Tilkkupeitto, jonka olen joskus nähnyt jossain netissäkin näyttää tosi kivalta - ja tosi työläältä.

Minusta muuten on hyödyllinen ominaisuus käsityölehden pallosysteemi. Siis vaikeusasteen merkitseminen palluroilla yhdestä kolmeen. Tietenkään nuo eivät ole absoluuttinen totuus, koska eri ihmiset kokevat erilaisia asioita vaikeiksi, mutta kyllä ne vähän osviittaa antavat.

(Yritän täydentää tätä kuvilla huomenna, kun taas näkee kuvata.) (Sukkien kuva lisätty 8.2.)