*Suunnilleen sama teksti, jonka laitoin Lankahamstereihin, joitain lisäyksiä tein tänne.*

Paljoa en ole neulonut viime aikoina, jotain kuitenkin. Lapsille tein siis Samoksesta pipot, joiden seuraksi virkkasin kaulaliinat. Äitienpäivälahjaksi on edelleen syntymässä Roosa-huivi, jonka funktio tuntuu olevan ensisijaisesti perfektioluonteeni kouluttaminen sietämään pieniä virheitä. Lankalauantaina Samos-kerät vaativat päästä virkatuksi käsilaukuksi, joka on edelleen hieman vaiheessa - lanka on lähes loppu ja jonkinlaiset hantaakit ja kiinnityssysteemit laukku vielä tarvitsisi. Virkkauskärpänen on purrut enemmänkin, koska ikuisuusprojekti-nukenpeitto on enää reunakerroksen virkkaamista vaille valmis.

Tänään iski akuutti keväthuivin tarve. Mereltä päin puhalsi raaka tuuli, joka jumiutti hartiani ikävästi, koska en ollut asianmukaisesti pukeutunut. Olen illan penkonut sekä mielikuvaharjottein että ihan oikeastikin lankavarastojani, mutta mikään lanka ei halua keväthuivikseni. Liikaa Nallea ja Seiskaveikkaa. Olen luullut, etten jaksa nyhrätä mitään ohuita lankoja. Nyt tahtoisin jotain ohutta, pehmoista, kenties jopa hieman pörröistä...

Parhaan ystäväni heinäkuussa syntyvälle vauvallekin tahtoisin neuloa, mutta siihenkään ei ole sopivia lankoja. Yritin udella, josko tietäisivät tulokkaan sukupuolta, noin värikoodausta ajatellen. Kuulemma todennäköisimmin tulossa on marsilainen, eli vihreää pitäisi tehdä. Ystävälläni on villa-allergia, joten puuvillaisia lankoja lähinnä ajattelen, ja niitä ei varastossani ole juuri lainkaan, saati sitten vihreää. Niin ja tyttöni tilasi itselleen ja Titta-vauvalleen kesä-Novitasta ne "samis-vaatteet" tytölle ja babybornille. Väritoivetta kun kyselin, vastaus tuli napakasti: "Vaaleenpunane tietyshti!"

Varastolangat ovat alkaneet jutella hiljalleen minullekin. Ensin varovaisesti kuiskailivat mustat Nallet, että tahtoisivat piiiiitkiksi sukiksi, joissa olisi pitsiä tai ainakin jotain "saumaa" takana. Armeijavärinen Nalle Colori haaveilee urasta naisellisena pitsihuivina. Ruskearaidallinen Seiska on päättänyt ryhtyä kotitossuiksi viluisille varpailleni. Mikään näistä ei tunnu kovin keväiseltä projektilta. Nyt mä tarvitsen sen keväthuivin, eikä langoistani mikään toimi sellaisena.

Vaihtoehtoja on monia. Joko menetän nettilankakauppaneitsyyteni (puikkoja olen jo netistä tilannut, mutta että lankaa...), tai lankean perjantain kauppareissulla markettilankoihin, tai järjestän itselleni ensi viikolla excursion johonkin oikeaan lankakauppaan, tai ostan jonkun typerän valmishuivin, tai sitten vaan yksinkertaisesti palellutan niskani ja palaan tähän ongelmaan ensi keväänä...

PS. Evelin, kiitos kivasta kommentistasi!