Kiitos matkavinkeistä kaikille! Enää pari yötä lähtöön... Muutamaan vuoteen en ole matkustellut ollenkaan, matkakuume on siis melkoinen.

Koska valmista en näytä saavan aikaiseksi, täytyy laittaa kuvia keskeneräisistä.
144360.jpg
Tästä tulee tytölle neuletakki. Lanka on Novitan Jasmin (60/40 puuvilla/akryyli). Malli periaatteessa Simply Knitting -lehden jostain kevään numerosta, mutta etu- ja takakappaleet ilman sivusaumoja, silmukat laskettu uusiksi, hihat aion poimia kädenteiltä ja neuloa pyörönä eikä kukkien kirjaileminen leveimpiin raitoihin ainakaan vielä innosta. Sen verran on deadlinea, että tuskin vuoden päästä enää mahtuu, eli täksi syksyksi/talveksi/kevääksi olisi takkia tulossa.
144362.jpg
Tästä tulee verkkokassi tytön nukenrattaisiin. Lanka on Violaa. Enää puuttuu yläreunoihin oikeiden rattaiden hajonneesta verkkokassista säästettyjen kiinnityssysteemin kiinnityssysteemit sekä langanpäiden päättely. Sitten on paikka pikkuäidin puhelimelle ja lompakolle ja muille tärkeille asioille.
144361.jpg
Ja näistä tulee sukat minulle. Lanka on Regia Cotton, jota on kiva neuloa ja sovittaessa ainakin tuntuu mukavalle jalassakin. Ensimmäiset kärjestä aloittamani, ja hienosti menee. Tosin varsia olen purkanut, kun ei tuollainen joustinneuleinen näyttänytkään hyvältä. Sileällä neuleella nilkka oli ensin liian löysä ja sitten liian tiukka... Kuvan ottamisen jälkeen olen tainnut löytää sopivan silmukkamäärän nilkan kohdalle, saapa nähdä, miten käy ylöspäin kivutessa.

Kuvista voi bongata bambupuikot, jotka mieheni osti kesällä puuhäidemme kunniaksi (lasketaanhan bambu tässä yhteydessä puuksi, vaikka se kai oikeasti onkin ruoko?) sekä Addin halinalleja. Lapsetkin tietää, että ne ovat äidin puikonvartijoita, jotka kertovat, jos joku käy sotkemassa äidin käsitöitä.

Kuvasin myös vihreästä Woolista aloittamaani Fifi Kolmosta, mutta jostain syystä kuvankäsittelyohjelma ei suostu avaamaan tuota kuvaa ja ilman näivettyneen ruohosipulin poisrajausta en sitä näytille pistä. Hieno siitä tulee, kerän verran mennyt lankaa. Tiedän jo, kuka saa sen joululahjaksi...

Eli tällä hetkellä on aktiivisesti kesken neljä työtä. Passiivisesti kesken ovat lasten hahtuvapipot, joihin pitäisi neulahuovuttaa kuvioita. Onneksi niillä ei ole vielä kiire näillä ilmoilla. Tahtoisin aloittaa vaikka mitä uutta ja ihmeellistä näiden kesken olevien lisäksi, ainakin yhden salaisenkin projektin, mutta yritän hillitä itseäni. Tuo verkkokassi nyt valmistuisi varmaan jo tänä iltana, jos vain tarttuisin toimeen.