Ja vielä kuvia eiliseltä. Ankannäköinen keinuheppa sai mallailla lasten kevät/syystamineita. Neuloin pipot maaliskuussa sairaalassa maatessani, eikä mallipäitä ollut saatavilla, kun lapset (ja mies) olivat lähes koko sairaalassaoloaikani vuoron perään ja yhtä aikaa kipeinä. Kuvittelin pikkuiseni sitten pienemmiksi kuin ovatkaan, ja tein pipoista ihan liian pienet.
137879.jpg
Tytön pipoa jatkoin jo keväällä tekemällä alareunaan poikittaisen palmikon. Neuloin sen irrallisena ja ompelin paikalleen. Lanka on pinkkiä Samosta.

137877.jpg
Pojan pipo kelpasi tuollaisena keväällä, mutta nyt syksyn viimoja miettiessäni päätin, että kasvatan sitäkin. Purin jo ylimmän sinisen osan ja neulon sen uusiksi, edelleen pelkällä sinisellä. Kaikki kavennukset on tehty vasta tuolla huipulla, joten pipon jatkaminen on helppo homma. Lanka on vaaleansinistä ja beigeä Samosta.

Virkkasin pipojen seuraksi vielä kevyet kaulaliinatkin. Jotain pylväitä ja puolipylväitä noissa taitaa olla (tai jotain sen tapaista, en minä virkkauksesta oikein ymmärrä) ja ketjusilmukoita välissä. Tytön kaulaliinassa pinkin Samoksen kaverina samaa kamaa hennon vaaleanpunaisena. Kaikki mallit ihan vaan omasta päästä, mutta aika perusjuttujahan nuo ovatkin.

Loppuilta taitaakin mennä lääkärileikeissä. Pete-vauvalta falskaa täytteet peräpäästä ja Poko-koiralla on vähän kuulossa vikaa. Lapset ovat kiikuttaneet rakkaitaan paikattaviksi, joten hommiin vaan.

Edit 20.30: Nyt on Pete-vauvan persus parsittu ja Poko- anteeksi, uudelleennimetty Lordi-koira saanut korvansa takaisin. Pääsivät heti unikavereiksi, tietenkin. Ja kuulemma huomenna päiväkotiin.

Tuosta Lordista tuli mieleen, kun meidän pikkujätkä pääsi Lintsillä kummitusjunaan. Tuli sieltä naureskellen ulos: "Tosi makeeta, oli ihan hullun monta Lordia!"

Muoks 22.12: Siirtelin vähän tekstiä ja kuvia parempaan järjestykseen.