Budapest oli erittäin viehättävä kaupunki, aikaa siihen tutustumiseen oli vain luvattoman vähän. Toivottavasti pääsen sinne vielä uudestaan hieman väljemmällä aikataululla. Szent Istvan körut oli aivan majapaikkamme lähellä, ja löysin sen varrelta yhden käsityöliikkeen Tonavan puoleisesta päästä, raitiovaunupysäkin kohdalta. Sieltä sai kankaita, kirjontatarvikkeita, nappeja ja nauhoja - sekä lankaa. Valikoima ei ollut järin runsas, ja tekokuitua oli enemmän kuin kotitarpeiksi. Villaisin lanka oli 50/50... Ostin sitten pari kerää mohairia (45 % akryylia, 35 % mohairia, 20 % villaa). Hinta ei jäänyt mieleen, mutta jälkikäteen harmitti, etten ostanut ainakin hiilenharmaata - ja jostain syystä vaaleanpunertavanpersikkainenkin jäi kaihertamaan.

156174.jpg

Lentokoneeseen otin mukaani bambupuikoilla lepäävät sukat. Menomatkalla ehdin niitä edistääkin. Taksissa kentältä hotellille kuulin, että lentoliikenne onkin sekaisin terroriuhan takia.

 

Kotiin lähtiessä lentokentällä vähän jännitti, että noinkohan saan puikot koneeseen, kun Englantiin suunnannut tuttavani sai nipin napin lompakkonsa mukaansa matkustamoon, mutta mitään ongelmia ei ollut. Tosin paluumatkalla sukantekeleet todella vain lepäsivät, kuten minäkin, joten yhtä hyvin olisin voinut laittaa ne ruumaan.

Sain reissun aikana paljon mieltä lämmittäviä kehuja käsitöistäni, joita olikin mukana ihan reilusti: pari käsilaukkua, kolme huivia (Fifi, Roosa ja Kevät) sekä verkkoponcho. Novitalla olisi selvästi markkinarako Unkarissa, koska kaksi sikäläistä pyysi minua tekemään heillekin verkkoponchot.


Eusu ehtikin jo kysellä, ovatko hänen lähettämänsä ihanuudet muuttaneet muotoaan. Voitin keväällä hänen bloginsa arpajaisista ihanan paketin:
156184.jpg

Hahtuvakiekko pääsi tärkeään, joskin ehkä kovin epäromanttiseen tehtävään. Siitä muodostui kosteussuoja yökuivaksi opetelleen tytön sänkyyn. Se toimikin erittäin hyvin niillä muutamilla kerroilla, jolloin se pääsi tositoimiin. Nyttemmin vahinkoja ei enää ole tullut, ja villaläpyskä odottaa uutta tulemistaan kevyesti pesukonehuovutettuna - tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa mohairkerien alla. Ajatuksena on neulahuovuttaa siihen taulu, osittain noista Eusun lähettämistä ihanan värisistä villoista. Niiden kauniista värimaailmasta se tauluajatus oikeastaan lähtikin, inspiraatiota ei vain ole vielä kuulunut. Mutta kenties iltojen hämärtyessä, teen ja kynttilöiden myötävaikutuksella.

Suklaat hävisivät vauhdilla (itse asiassa jo kuvausvaiheessa paketti oli vajaa) ja lähipiirin kahvikissat tekivät selvää kahveista.