Jonskulainen kyseli viime postauksen Aino-huivin teknisiä ominaisuuksia. Puikko oli kai kutosen 80-senttinen pyörö, silmukoita 240. Neuloin ainaoikeaa aina kolme kerrosta kullakin värillä, jolloin raidoituksesta tuli eläväinen ja minusta hauska - eikä huivissa ole oikeaa ja nurjaa puolta. Kaikilla väreillä tuli viisi raitaa, toisessa reunassa on musta ja toisessa ruskea. Hapsut tein videokasetin kotelon ympärille. Yhteen hapsuun tuli aina yksi lanka joka väriä sekä kyseiselle kohdalle roikkumaan jäänyt langanpätkä - pääsin päättelemästä... Huivi painaa 250 g, eli vähän pidemmän olisi voinut tehdä ja olisi saanut kulutetuksi täydet kerät.
375491.jpg
JYV-vaihdossa sain Hasbun kolosta tällaisen ihanan pehmoisen kaulahuivin ja sen kiinnittämiseen tarkoitetun korun. Värit ovat juuri minua, ja olenkin saanut näistä paljon kehuja. Valitettavasti en ole voinut ottaa kunniaa itselleni. Itse lähetin Hasbulle Kalevalaneuleet-kirjan, koska aika yksinkertaisesti loppui kesken neulomusten kanssa.


375492.jpg


Joululahjaksi annetun Fifi-huivin kaveriksi tein tammikuiseksi synttärilahjaksi kämmekkäät samasta vihreästä Woolista. Fifi-ruutua yritin tuohon kämmenselkään, mutta ei se ihan onnistunut. Mutta ei kerrota kellekään, muuten nämä toimii oikein hyvin. Nimipäivälahjaksi äidilleni tein kämmekkäät kirjavasta Nallesta, ja näitä tuli sitten puolivahingossa kaksi paria. Toiset jäivät itselleni.


375519.jpg


Halusin tehdä jotain muutakin itselleni, ja villasukanpuute oli päässyt pahaksi. Tutuksi käyneellä mallilla ensimmäinen sukka seiskaveikan raidasta valmistui kahdessa päivässä, toinen viikossa. Muutaman päivän käytön jälkeen tuntuvat hieman löysiltä, vaikka sovitusvaiheessa olivat ihan napakat. Ovat toki olleet ahkerassa käytössä niin kengässä kuin kengättäkin, mutta kyllä tuo nyppyyntyminen on aika ikävän näköistä.Ja lopuksi perustelut siihen, miksi osallistuin lankahamstereihin. Tammikuun hankinnat:


375496.jpg


Yhteensä 1350 g luonnonkuituja: puuvillaa, villaa, silkkivillaa, silkkikamelia, alpakkaa. Ja näiden jälkeen lankavarastoa on 8550 g. Viisi kiloa enemmän kuin lopettaessani hamsteritempauksen pudotuspelien jälkeen toukokuussa.Tässä kuussa olen ehtinyt aloitella pojalle villasukkia seiskaveikasta ensi talveksi ja tytölle slipoveria ehdasta akryylistä.
375511.jpg