Täytyy kai joulukuullekin yksi blogimerkintä saada aikaiseksi. Tämä kuukausi on ollut yhtä vuoristorataa monellakin tapaa, joten blogaaminen on saanut suosiolla jäädä.

Neulomiselle sentään olen löytänyt aikaa. Oikeastaan se on ollut lähes välttämätöntä, että olen saanut ajatuksia koottua. Joululahjoiksi valmistui yksi taaperokokoinen pusero Sirdar Snugglysta, joka on ollut työn alla koko syksyn, sekä Haruha-sukat ja -kämmekkäät Nallesta.

Tein myös muutamat sukat Novitan Seitsemän Veljestä -lehdykän palmikkosukkamallilla. Parit lyhyempivartiset menivät lahjoiksi, nämä sinivalkoiset syntyivät langanpäättelyitä lukuunottamatta itsenäisyyspäivänä. Kaksivärisyys on vähän kummallinen, mutta jämälanka- ja itseterapianeulomushan tämä olikin. Ja itse asiassa tuo värinvaihto osuu aika tarkkaan maiharaiden varren kanssa yksiin, joten käyttöön ovat sukat päässeet.

1173615.jpg


Lahjalankojakin sain. Toimin Ellille aputonttuna, ja siitä hyvästä minua hemmoteltiin oikein olan takaa. Merinosilkkiä (miten voi olla näin pehmoista lankaa??), sukkalankaa, japanilaisia huiviohjeita (selkeät kaaviot!) ja käsityöpussukka, johon mahtuu sopivasti sukankutimet. Ai mikä suklaa? Meni jo...

1173617.jpg
Ja aattona paketista paljastui lisää lankaa: Dropsin Alpacaa ja Viennaa (90 % mohair, 10 % polyester) kolme kerää kumpaakin. Sekä inspiraationlähteeksi muutama kirja. Jälleen voisi kysyä, että mikä suklaa?
1173619.jpgLankaa löytyy laatikoista tällä hetkellä 7744 g. Luvussa ei ole keskeneräisissä töissä olevat aloitetut kerät, aloittamattomat sen sijaan on laskettu varastoon, vaikka niistä osa kuuluukin johonkin aloitettuun työhön. Samaa periaatetta käytin laskiessani varastoni kokoa syyskuun alussa, jolloin vaaka näytti lukemaa 9160 g. Tämä tarkoittaa sitä, että 10 % tavoitteeni on täyttynyt.Keskeneräisiä töitä on tällä hetkellä seitsemän, joista yksi huovutettu laukku on vuoritusta vaille valmis, eli siihen ei enää kulu lankaa. Muut keskeneräiset ovat:


  • Pitsisukat itselleni - yhdessä mallikerrassa pieni virhe, mietin purkamista

  • Teddy-jakku itselleni - odottaa edelleen saumojenompeluinspiraatiota

  • Neuletakki tytölle - aloitettu kesällä 2006, hihaa ja kaulusta vaille

  • Bolero kälylle - sivusaumat ja kaulus puuttuu

  • Vihreä kaulaliina - tästä piti tulla marraskuinen synttärilahja, toinen puolisko puuttuu

  • Vaaleanpunariadallinen Tennessee-pusero - aloitettu joulupäivänä, takakappale ja hihat valmiit, etukappale puolivälissä.

Kuukausi sitten meillä oli suunnitelmia, jotka tarkoittivat budjetin tiukentamista myös käsityöhankintojen suhteen. Elämä kuitenkin muuttui, ja suunnitelmat laitettiin hyllylle. Budjettia on kuitenkin tiukennettava vähintään yhtä paljon. Huoks. Nämä tilanteet lienevät niitä, joita varten sitä lankavarastoa kerätään. Neulomista ei kuitenkaan voi lopettaa, muuten menee järki.