Eilen kaupasta tarttui mukaan Moda, jota tarjottiin puoleen hintaan. Se taisikin olla alennusmyyntireissultani oikeastaan ainoa alennettuun hintaan ostamani juttu. Hupsista.

Modasta minua miellytti ainakin Woolista tehty kietaisujakku (nro 4), raitaisena en sitä ehkä kuitenkaan tekisi. Myös konttineuleinen paita (12) on ihq, mutta enpä taida uskaltaa sellaista ensimmäiseksi isommaksi neuletyökseni ottaa. Paras ystäväni saa vauvan kesällä, ja tulokkaalle tahtoisin jotain neuloa. Regia Silkistä tehdyt vauvaneuleet olivat oikeastaan kaikki aika söpöjä, ehkäpä joku niistä voisi päästä puikoille. Onkohan tuo Regia Silk oikeasti niin pehmoista, ettei kutita herkintäkään ihoa? Ystäväni kun ei voi käyttää itse villaa ollenkaan, enkä tahtoisi hänen kutisevan aina vauvaansa pukiessaan ja sylitellessään.

Omille lapsilleni voisin kuvitella tekeväni palmikkopaidat (38) tai pojalle (tänään 4 v!) hupparin (41). Myös ommeltavien vaatteiden puolelta löytyi monia kivoja juttuja, ainakin hameet (3, 8) ja tytön liivimekko (5). Ei jakuissa ja housuissakaan mitään vikaa minusta ole,  en vain luota omini kykyihini niin paljon, että uskaltaisin kankaita haaskata...

Tänään posti toi Suuren Käsityölehden, jota tilaan äitini kanssa yhdessä: lehti tulee minun nimelläni, äiti hoitaa arkistoinnin. Siitäkin löytyi kivoja vauvanvaatteita, niin ommellen (24, 25) kuin neuloen (14-16). Tykkäsin myös tytön ja nuken samanlaisista tähtipaidoista (10, 11) sekä Rowanin RYC Soft Tweedistä tehdystä viittahuivista (13).

Oma hahtuvahattuni kävi uuden kierroksen pesukoneessa ja tarvitsi sen jälkeen jopa hieman venytyshoitoa, mutt aon nyt just passeli. Ei sen alla kampaus kuohkeana pysy, mutta tärkeintä tuossa onkin lämpimyys. Koekäytinkin sitä jo pulkkamäessä, ja lämmin oli. Vielä hieman koristelua ja huomenna sen voisi vaikka kuvata. Muuten on mennyt pari päivää aika vähillä käsitöillä. Ja nytkin houkuttelisi pojan synttärilahjalegot enemmän kuin käsityöt - lapset kun nukahtaa, niin äiti pääsee rauhassa rakentelemaan...

Edit: Kun nousin tästä koneelta, telkkarissa oli just Nelosen uutisissa jotain juttua neulomisesta. En ehtinyt nähdä kuin ihan pätkän lopusta, näkiköhän kukaan enempää ja osaisi kertoa, mistä tuo oli?