Muussa elämässä on ollut sen verran työstämistä viime viikkoina, että käsityöt ja etenkin niistä blogaaminen ovat jääneet paitsioon. Yritetäänpä korjata tilannetta.

Vihdoin sain viimeisteltyä miehen mustan pipon. Tämä on tehty samalla idealla kuin lasten pipot aiemmin syksyllä, eli lyhennetyin kerroksin saatu niskaa alemmas kuin otsaa. Mies halusi mustan pipon, alavara on valkoista Woolia ja itse pipo Nallea. Samasta Nallesta valmistui joskus alkuvuodesta kämmekkäät (toisessakin kädessä on, vaikkei kuvassa näykään).
1069825.jpg
Miehen kaulaa lämmittää kaulaliina, johon hän itse valitsi langat kesällä Riiassa Filatin lankakaupasta. Langan nimi on Simson. Lanka oli ikäänkuin oranssi-mustaa hahtuvalankaa, jota kiersi ompelulangan tapainen säie (akryylia tms). Mielenkiintoinen tuttavuus, ihan hauska neulottava - isoilla puikoilla helmineuletta, eli valmistui nopeasti. Valitettavasti en vaan osannut laskea langan tarvetta reissun päällä oikein, joten tuli ostettua vain kaksi kerää á 50 g. Eihän se riittänyt alkuunkaan. Ratkaisin tilanteen neulomalla ensimmäisen Simson-kerän jälkeen kerällisen mustaa Teddyä ja toiseen päähän toisen kerän Simsonia. Ihan hauskan näköistä mielestäni, eikä välttämättä näytä edes paniikkiratkaisulta.

(Miehen takana näkyy hänen mummoltaan häälahjaksi saamamme taidokas seinävaate).

Langaton lokakuu kesti hienosti koko lokakuun ajan ja vähän ylikin. Vasta perjantaina kotiin tuli pari kerää Nallea. Toinen joululahjaa varten, toisella olisi tarkoitus treenailla kirjoneuleita jämä-Nallejen kanssa.Kymppi-projektikin menee hienosti. Tavoite on saavutettu! Tosin puolitoista kuukautta saattaa vielä kääntää asiat ihan muuksi. Lankaa on mennyt lahjaksi ihan sellaisenaankin, mikä on osaltaan vauhdittanut varaston pienentymistä. Kiekollinen hahtuvaa kului laukkuun, joka tarvitsee vielä vuorin ja hihnan (ompelukonepaniikki!). Itselleni olen tekemässä ABBA-asustesettiä. Yksi joululahja on lankojen päättelyä ja nappeja vaille valmis. Onneksi tehtailin sukkia lasten pakettaihin jo keväällä ja kesällä.Ravelryyn pääsin tänään sisään. Aikaa ei kutsun mukana kuitenkaan tullut yhtään lisää, joten saapa nähdä, kuinka paljon siellä tulee pyörittyä. Olen sielläkin HeliP.