Viime kevättalvella neulotut hatut (punainen Huopasta, oranssi Cortinaa) saivat hiljattain neulahuovutuskoristeita lasten toiveiden mukaan. Tällä viikolla ovat päässeet jo käyttöön. Autoa pitänee vähän neulata lisää, hieman hapsottaa.

244906.jpg

Olen luvannut tehdä ystävälleni palveluksen, josta kiitokseksi hän lähetti minulle ylläripaketin. Suklaalla kuitattiin välipala lasten kanssa, joten se ei ehtinyt kuvaan. Beigeä tunnistamatonta mohairia kaksi kerää, Marks&Kattenin Multi Mohairia kerä ja tytölle kaksi kerää "prinsessalankaa", Schachenmayr Nomotta Idena Plus Silver.

244903.jpg

Miehen mummolle aloitetut joululahjasukat pitääkin saada kiireesti valmiiksi. Sukat nimittäin tulevatkin yhtä sukupolvea lähemmäs, kun anopin syntymäpäivä meinasi unohtua kokonaan ja tarvitaan lahja huomiseksi. Tiimalasikantapäätä kokeilin ensimmäistä kertaa. Ensimmäisessä sukassa se sujui kuin vettä vaan, eikä edes reikiä syntynyt. Toisen kantapään sen sijaan tein uusiksi noin kymmenen kertaa. Kuinka monta erilaista mokaa voi yhdessä kantapäässä tehdä? Tästä taisi tulla ainakin henkilökohtainen ennätys... No, hyvältä näyttää, enää "tylsää" teräosaa ja kärkikavennukset, eiköhän nuo ajoissa valmistu.

Langattomuus loppui lokakuun myötä. Eilen piti käydä heti hakemassa yhteen salaiseen jutskaan vähän lisälankaa. Samalla sain vihdoin ostettua sitä täytevanua, joten nyt ei enää ole mitään tekosyitä Apupupujen keskeneräisyydelle. Ostin myös Simply Knitting -lehden, jossa oli tosi kiva, simppeli palmikkopuseron ohje. Ohjeessa käytetty lanka (merinoa/alpakkaa 50/50) kuulostaa ihanan ylelliseltä - ja kalliilta. Lehden mukana tuli ensi vuoden kalenteri ja Rowanin lehdykkä, joista molemmista sain jo monta inspiraationpoikasta.

Edit: Ellille vielä lähikuva punaisesta hatusta.
245070.jpg